Longkanker met uitzaaiingen

 • ?

  Hallo allemaal,

  Sinds 4 maanden weten we dat m'n moeder longkanker heeft met uitzaaiingen naar de hersenen. Die combinatie is erg slecht.

  Ze is op de hersenen bestraald en heeft de eerste chemokuur achter de rug. Ze is erg moe, voelt zich ziek en heeft geen energie + griep erbij.

  De chemo is voor de longtumor en kan niet bij de hersenen komen.

  Gemiddelde levensverwachting een jaar tot ander half jaar. (Als behandeling aanslaat)

  Het is een gemiddelde levensverwachting, het kan nog alle kanten op, alleen genezen zal ze niet meer.

  Er is een thoraxfoto gemaakt en nu na de eerste kuur is de tumor iets kleiner geworden. Voor m'n ouders een lichtpuntje want m'n moeder wilde stoppen ivm geen kwaliteit van leven hebben nu. Ze gaat nu natuurlijk door.

  En ik, ik kijk vooruit. Natuurlijk ben ik blij dat de chemo iets doet, dat de tumor nu is geslonken, maar ik durf niet blij te zijn/te hopen. Vind het erg, dat ik zo denk. Denk niet negatief alleen reeël, terwijl ik ook een andere kijk erop zou willen hebben.

  Wat ik hier mee wil? M'n verhaal even kwijt, vind het zo moeilijk.

  Hebben jullie (helaas) soortgelijke verhalen?

 • ¥ Lotje ­­¥

  Als iemand kanker heb in je naaste . is dat ook moeilijk . Je weet in feite dat je doodgaat( maar dan in kortere tijd) Maar als je positief kijk . Gaan we eigenlijk allemaal dood……..Alleen je weet niet wanneer. Met kanker geven ze soms , zoals je zegt 1 jaar a anderhalf jaar. Dat is nou juist de paniek.. En bang voor pijn. Mijn vader had huidkanker en is naar binnen geslagen . Was niks meer aan te doen om het zomaar te zeggen . En ja dan is de levenstijl wat anders . Je bent er mee bezig………. Mijn man heb ook kanker . maar altijd dat bang zijn . zolang het goed gaat denk je daar niet aan . Maar als er iets is , al is het maar een verkoudheid , dan denk je ojee. en het gaat spoken door je hoofd . ik zelf loop ook naar de specialist……. Tis iets waar je altijd aan denk . ……..En je dacht altijd( zo is het bij ons):: van ow ik ben gezond en dat krijg ik niet . tot dat het je eigen aangaat . en dan sta je verbijstert en denk hoe is het mogelijk………….. Tis een verdomde rotziekte…. die nooit uitgebannen wordt lijkt het wel……

  Groet, Lotje .

 • ?

  Inderdaad Lotje, je denk gauw ons gebeurd dat niet. Toch zie je maar weer, dat het erg dichtbij kan komen.

  Word jou man ook behandeld?

  Gelukkig is er een reactie op de longtumor, en geeft dat m'n moeder een lichtpuntje. Het is maar goed, dat we niet alles van te voren weten.

 • ¥ Lotje ­­¥

  Met tabletten nog . Word het erger dan operatie

 • rotterdam

  Hallo,

  Mijn vader had 5 jaar geleden een bult op zijn buik, ach zij de dokter een vet bult, 2 jaar later hadden ze van de dikke darm een stuk kwaadaardig tumor weggehaald ter groote van een jam pot….daarna preventief chemo gehad 6 maanden in de vorm van pillen, toen juni 2006 een scan laten maken, waarop er uitzaaingen waren op de lever, er moest een groot stuk lever weggesneden worden, dat was september, in oktober zag hij met 1 oog ineens dubbel wat bleek na een scan 3 tumoren in zijn hoofd uitzaaiingen weer op zijn lever, en 20 plekken op zijn longen.

  5 bestralingen gehad wat allemaal loos was.

  Ik heb een grote sterke man zien veranderen in een klein hoopje mens wat uiteindelijk niet meer zelf kon eten en drinken, en die ik vanuit zijn slaapkamer naar beneden heb moeten dragen waarop hij 3 uur later naar het dijkzicht ziekenhuis ging, per ambulance en waar hij 5 dagen daarna overleed.

  Het si een ziekte die onbeschrijfelijk is…………..

 • Corry

  Vorige week had mijn schoonpa tal van onderzoekn in het zieknhuis roeselare.

  Nu blijkt longkanker met uitzaaingen in de hersenen.

  Gisteren is hij onder de scan gemoeten om de plaats te bepalen op zijn hoofd.Waar ze zullen bestralen.

  Hij heeft barstende hoofdpijn,met medicatie die hij thuis moet nemen nu.Wat weet ik niet precies.

  Vrijdag begint zijn eerste chemo.

  Ben er echt ni gerust in en vrees voor het ergste.

 • ¥ Lotje ­­¥

  Dat is vreselijk . Veel sterkte gewenst Corry.

 • Sas

  Hoi,

  Ik wil ook even mijn verhaal kwijt. Bij mijn vriend is een jaar geleden longkanker geconstateerd met een aangetaste lymfeklier. Bij de longen staat het nu even stil, maar afgelopen zomer had hij een uitzaaiing in het hoofd zitten. Deze is operatief verwijderd.

  Daarna kreeg hij bestralingen. We hebben al een moeilijk jaar achter de rug. Je bent al bang wat het volgende weer is. We leven bij de dag. Er is geen een dag waarbij je er niet aan denkt. Voor hem is het natuurlijk heel erg moeilijk omdat je als jong en gezond iemand ineens zoiets overkomt. De vraag waarom blijft onbeantwoord.

 • Sam

  Hallo,

  Het is echt een slopende ziekte. Mijn moeder heeft nu al 4 jaar longvlieskanker (3/4 deel van de longen) en leeft nu ook al een jaar met uitzaaiingen naar het hoofd. Ze zit aan de chemo tabletten voor haar longen. Voor haar hoofd is ze 4 keer bestraalt. Daar is niets meer aan te doen. Ook de tabletten zijn haar laatste redmiddel. Maar ondanks alles is ze positief en ik weet zeker dat het helpt in haar proces. Anders hou je het nooit zo lang vol!!!!! Ik zeg dit niet om te melden hoe goed ze is maar om te melden dat de prognose van 1 jaar neit altijd klopt. Het is gelukkig ook wel eens anders. Ze heeft uitval gehad, kom bijna niets meer. Maar nu kan ze zelfs mijn dochter van 9 maanden optillen verschonen noem maar op. Ik weet eht kan zo over zijn, soms denken we dat ze het volgende uur niet haalt maar soms fietst ze rond! Echt blijf positief en probeer postief te blijven. Ookal is dit soms/vaak moeilijk!! Iedereen succes in het proces, vooral degene die (mee) ziek zijn.

 • leen

  ik heb vanmiddag vernomen dat mijn lieve schat longkanker heeft met uitzaaiing naar de hersenen ,wat hebben wij samen gehuild wat een zware klap is dat ,dat kan je maar niet geloven ,hij moet nog veel onderzoeken doorstaan ,maar ik weet zeker en dat voel ik ,dat we samen nog een hele tijd zullen doorgaan .We zullen vechten we willen nog heel veel samen gaan doen en zullen positief blijven tot ……….ik moet er niet aan denken dat hij zou dood gaan ,nee dit wil ik niet en dat gaan we ook nog niet toelaten ,mijn man is nog heel helder van geest en heel verstandig daarom hebben we besloten om zeker niet op te geven ,hij heeft wel een vorm van uitval aan de rechterkant (been en arm ) daarom krijgt hij nu Dexamethason om het vocht rond de tumor te onderdrukken ,hopelijk houd ik hem nog heel lang bij me ,hij is het allermooiste wat mij ooit gegeven werd ,we gaan ervoor !