durogesicpleister

  • Annet Keus

    Mijn zus, Annet Keus, moet voor haar HBO-opleiding een scriptie maken en zij heeft als onderwerp pijnbestrijding gekozen. Een van deze middelen is de Durogesicpleister. Het blijkt echter moeilijk te zijn om hierover informatie over te verkrijgen. Zij wil graag o.a. weten of deze pleister bijwerkingen heeft en zo ja welke? Op welke lichaamdelen mag zo'n pleister geplakt worden en hoe vaak mag zo'n pleister geplakt worden en door wie. Ik hoop dat er mensen zijn die hierop een antwoord hebben.

    Namens mijn zus, A. Keus

    Yvonne Teunissen

  • T. Geugjes

    Hallo Yvonne,

    Mijn man heeft kortgeleden Durogesicpleisters gebruikt en kon er beslist niet tegen. Hij heeft vier weken overgegeven. Toen heeft de dokter en een antidepressiemiddel bijgegeven zij het in kleine dosis en dat bleek te helpen maar dat had weer als bijwerking dat hij niet kon slikken dus hebben we alles weer afgebouwd.Ze zijn er in vier sterkten, n.l. 25,50,75 en 100 ug/uur. Je kunt ze overal plakken waar weinig of geen haar zit. Misschien is het een tip om ook eens bij de apotheek te gaan informeren?

    Groetjes, Tinie

  • vivian

    Hallo Yvonne,

    Over de durogesic (=fentanyl) pleister bestaat best wel wat informatie. Je zus kan eventueel contact opnemen met de verpleegkundig specialist pijn of de research verpleegkundige pijn in de Daniel den Hoed in Rotterdam. Je kunt ze bereiken op telefoonnummer 010-4391911 (=telefoniste) en vragen naar de bovengenoemde personen. Zij hebben het een en ander aan foldermateriaal en kunnen dat eventueel toelichten.

    Succes, Vivian.

  • korrie.

    Beste Yvonne.

    De bij werking van deze pleisters bij mij zijn dat ik er enorm van ga zweten.

    Ze helpen bij mij maat twee dagen i.o.v.plak ik ze om de twee dagen dit heb ik gedaan met de longarts.

    Want ik heb zelf n.l. longkanker.ik gebruik n.l. er een 100 en een van 50.

    Maar je mag ze niet op een bestraald gebied gebruiken maar dat staat ook in de bijsluiter.

    Ik plak ze n.l. zelf als je dit kunt doen.

    Verder wens ik je zus veel sterkte toe.Goetjes van korrie

  • Yvonne Bosman-van der Helm

    Mijn man Gerard heeft nu 5 durogesic pleisters (per pleister is 100 ug), hij heeft borstwerveltumoren. Van deze pleisters zweet hij heel erg.

    Hij heeft ook Trypizol, Dexamethason, Domperidon en Servedol (80 mg). Hij loopt nu heel zwak en morgen (9 aug. 2001) krijgt hij botpunctie, dan kunnen ze kijken wat voor behandeling hij krijgt. Ik sta hierover echt machteloos en hij ook. Wij zijn gisteren 3 maanden getrouwd.

    De pijnbestrijding heeft geen resultaat bij hem. Wij zijn beiden doof en voelen zo machteloos, we moeten als het net kan, steeds op tijd de doventolk halen.

    Ik begrijp niet dat de dokter mijn man zo laat lopen en maar zeggen dat hij genoeg kracht heeft in zijn benen. We zien toch zelf dat het niet meer gaat. Het lijkt wel alsof ze wachten tot hij verlamd raakt en dan pas ingrijpen.

    Help ons, wie heeft zoiets (rugwerveltumor, borstwerveltumor, nekwerveltumor)????

    Liefs Yvonne Bosman